Tors 31/3 2011.


När det är mörkt och grått ute så får man ha mys inomhus istället:)

Idag har jag äntligen fått tummen ur röven och städat här hemma. Det såg ut som fan alltså och jag hatar när det är stökigt, men ändå har jag inte orkat städa.

Min boendestödjare kommer hit om ca 1 timme. Hon har ringt massor efter mig men jag har inte mått så bra senaste dagarna, och som vanligt när ja inte mår bra så har jag inte svarat. Men idag skrev jag ett sms o bad om ursäkt o sa att ja skulle va hemma den tiden, så jag hoppas hon kommer o att hon inte är arg på mig=/

 
En bild på Ciaran och en bild på mig i min snygga sittställning. Älskar att sitta så, de är så jävla skönt! :)

Sjukt samhälle vi lever i.

När mordhoten började bestämde sig "Emma" för att flytta hem till kompisen.

En vän till mig, som bor på ett boende här i växjö har inte kunnat vara där på ca 1 vecka pga att hon blivit hotad av en annan som också bodde där. Han har vid flera tillfällen sagt att han ska döda henne och uppträtt hotfullt mot personalen på boendet när dom inte velat berätta var hon var.

Tre polisanmälningar har gjorts, men ändå har mannen fått bo kvar och min vän varit tvungen att hålla sig gömd. Nu har han blivit förflyttad och hon kunnat flytta tillbaka, men hon kan fortfarande inte känna sig trygg eftersom att polisen valt att inte gripa mannen som mordhotat henne.
"En förundersökning har inletts" säger dom, men hallå? Tror ni att det räcker eller?! Har man mordhotat nån så ska man fan häktas!! Jag har fan vänner som häktats för mindre, så se förfan till o sköt ert jobb o häkta idioten!

[Läs artikeln här]

Läst bok hela dagen.

hejhej! jag lever fortfarande, men jag har suttit fastklistrad vid en bok (skriver om den här under) hela dagen. Den är jävligt bra faktiskt, alla borde läsa den. Den handlar om återfallsprevention, o författaren beskriver alla olika faser från att man blir beroende till vilka varnigssignaler som kommer innan en person tar ett återfall. Han beskriver de så att man fattar dessutom, jag har läst massor av missbruksböcker utan att fatta ett skit, men den här förstår jag faktiskt:)

Dhannie ringde idag också! De är ganska sjukt egentligen, han har varit på riks i snart en vecka o han får ringa sitt ankomstsamtal först nu=/ Jaja, jag är jävligt glad att ha fått höra hans röst igen iaf, fan vad jag saknar honom. Jag saknar honom nästan mer nu bara för han är så långt bort.

Här är boken jag suttit fastklistrad vid hela dagen.
Såhär står det på baksidan:
Att sluta dricka är ingen konst för en alkoholist -- det har han gjort många gånger. Problemet är att lära sig att leva nykter.

Återfallet är inte en plötslig händelse. Vägen dit är kantad av varningssignaler. Återfallet börjar inte med att han häller upp det första glaset eller tar den första tabletten. Det är slutpunkten på en lång, nedåtgående process.

Dr Terence T. Gorski är en av USA:s främsta specialister när det gäller återfallsprevention. Tillsammans med Merlene Miller beskriver han här utförligt de varningssignaler som föregår återfallet -- och hur man framgångsrikt förebygger eller avbryter den process som skapar suget efter drogen.

Tillfrisknandet förutsätter god kunskap om återfallssymtomen, att man lär sig känna igen dem, samt ett aktivt dagligt arbete. "Det är som att gå uppför en rulltrappa som går neråt. Man kan aldrig stå stilla. Om man slutar att röra sig framåt/uppåt förs man bakåt/neråt", säger författarna i boken.

De flesta återfall vid beroendesjukdom är onödiga. Den beroende vet inte hur han/hon ska bete sig för att förhindra återfallet. I boken förklaras i detalj hur strukturerad återfallsprevention (i nio punkter) kan ge patienten en känsla av trygghet. Strukturerad återfallsprevention bör därför vara en viktig ingrediens i varje rehabiliteringsplan.

Självhjälpsgrupper för återfallsprevention är ett nytt och epokgörande sätt att närma sig rehabilitering vid beroendesjukdom. Boken avslutas med en ingående beskrivning hur en sådan grupp kan startas och hur den arbetar.

Vid sunda vätskor, vänder sig till patienter, anhöriga, vårdgivare av alla slag, handläggare inom socialtjänsten, försäkringskassan -- och inte minst till politiker.

inlärning och träning.

Citerat från Valptips.se:

Kan man träna och ställa krav på en valp? Visst kan man det. Men man måste tänka på hur man tränar och vad man kräver. Att sätta krav på en hund oavsett ålder som inte förstår gör den osäker och i värsta fall tar hunden avstånd från sin ägare.
Präglingsperioden på valpar är stor och den har lätt för att lära medan den är ung. Men det är aldrig för sent. Man kan visst lära gamla hundar att sitta men det går lite lättare med en valp.

Sunt förnuft
Det finns inga regler för uppfostran och inlärning av hundar, många tycker och gör olika. Det skapar lätt en förvirring hos nyblivna hundägare som har svårt att sålla bland alla goda råd från andra hundägare och andra självutnämnda experter.
Vem ska man då lita på? Sunt förnuft är aldrig fel. Vad som är rätt för en hund behöver inte vara rätt för en annan. Precis som oss så är hundar olika individer. De uppför sig olika och lär sig lite olika även om de är av samma ras och kön. Det gäller att se vad man har för en hund och träna därefter. Men det är lättare sagt än gjort.

Mår hunden dåligt av krav?
En hund som vet vad som gäller och har tydliga ramar för vad den får göra och inte får göra mår i allmänhet mycket bra av detta. Men en hund som tränas fel och med för stora krav för tidigt mår ofta dåligt.
De flesta hundar tycker att både inlärning och livet är roligt när de är ett år gamla. Samma hund kan sedan vara söndertränad vid två år, det enda som är roligt är att gå och lukta eller att sticka iväg på egna utflykter.

Inlärning och träning
Positiv inlärning och träning är viktigt; förstärk det goda beteendet med mycket beröm och ignorera det felaktiga. De behöver dock alltid en tydlig ledare och klara gränser. Skilj gärna på inlärning och träning. Inlärningen är kravlös och rolig. När hunden sedan kan och förstår börjar man att träna den och att successivt öka kraven.
Man kan ”träna” sin valp ganska tidigt. Gör valpen fel så uteblir bara belöningen, inga krav och ingen bestraffning. Det är bara att göra om igen.
Krav under träning är något som kommer senare när du befäst kommandon och/eller beteenden och du vet att hunden förstår vad du vill.

Rannsaka dig själv
Om hunden ofta misslyckas i träningen måste man rannsaka sig själv. Varför gjorde hunden fel? Var jag otydlig? Kan jag göra på något annat sätt?
En hund gör inte fel för att trilskas utan för att den inte har förstått vad den ska göra. Att säga att hunden gör något för att jäklas är att förmänskliga den.

Lär valpen från början
Den lilla valpen har fullt upp med att lära känna omgivningen och sina nya miljöer. Låt den få vara valp! Men lär den vad den heter (många valpar tror tråkigt nog att de heter Här eller Nej), att gå fint i koppel utan att dra, att respektera ett nej samt att komma på inkallning.Kom ihåg att det valpen inte får göra som vuxen ska den inte göra som valp heller. Har man sagt en sak så måste det gälla. Att vara konsekvent är viktigt i all hundträning.
Kraven måste läggas på den nivå som hunden är på. Att lägga för höga
krav på en hund kan ta ut livsgnistan ur den. Att ofta få bannor och känna att den inte duger för att den gör fel kan knäcka vilken hund som helst.
När man tränar unga hundar måste man ofta backa bakåt i sin träning för att påminna den. Det den kunde förra veckan kan den ha glömt idag. Men det är bara att backa tillbaka i träningen så kommer den snabbt på vad den skulle göra.
Det är viktigt att hunden lyckas och att man kan gå vidare i sin träning. Att traggla samma saker är tråkigt både för hund och ägare.

Krav och hot
Om man har en bra relation till sin hund kan man också säga till på skarpen om hunden är på väg att göra något riktigt tokigt som den inte får utan att den mentalt ”dör”.
Krav innehåller alltid ett visst mått av hot. Eftersom hot har en avståndssökande effekt måste man ha en bra relation annars finns det en risk att hunden mentalt utvandrar och lyssnar ännu mindre nästa gång. Då blir ofta husse/matte ännu mer frustrerad och ännu mer hotande och hunden drar sig ännu mer undan. Tyvärr är detta en ganska vanlig orsak till att hunden utvecklas till att bli en olydig och på sikt en olycklig hund.

Fokusera på vad du tränar
Valpar och unga hundar tränas bäst i korta stunder. Bestäm för vad du ska träna och fokusera på det och sluta när det är som roligast. Valpar tränas med fördel i ostörda miljöer. Hemma i köket eller i hallen är bra ställen att börja träna på, där är det inte så mycket som kan distrahera valpen.
”Träningen” är en lek där man får beröm i form av lek och kel samt godis när man gör rätt och aldrig bestraffas. Sluta när det går som bäst. Att träna ofta och lite lönar sig i längden. Ett bra sätt att skapa en god relation till sin hund är att ha roligt tillsammans.
Gör saker som ni båda tycker om så får du en glad hund som du kan ha mycket roligt med framöver och som tycker om att lära sig nya saker hela livet.


Besök.

Ikväll va Jaana och Chanel här. Dom hade med sig fika o allt, väldigt trevligt:)
Sen visade dom nya bilder på Dhannies vovve Zakko, fan vad stor han har blivit! När Ciara har blivit större ska hon o Zakko leka :)

Zakko:
  

2011-03-29



Idag fick jag post från dhannie!! Fan va glad jag blev! Så nu har jag skrivit på pappret om att jag godkänner att han ringer mig o svarat på breven o varit nere o postat de.

Ikväll ska jag nog kolla på film faktiskt, de känns som en sån dag. Jävla skitväder.. menmen, de snöar ju inte iaf.

Tips från en läsare!

Fick en kommentar från Oona som jag tyckte va väldigt bra. Så Oona tack för tipsen, jag kopierar din kommentar rakt av och lägger in här, för jag tror att de är bra för alla som har valpar/unghundar att läsa. Om du vill att jag ska ta bort den är det bara att säga till:)

Såhär skrev hon:
Alla hundar går igenom olika utveckingsfaser precis som vi människor. Man har stora möjligheter att prägla en valp och möjligheten att lägga en bra grund under första tiden/månaderna. Sen kan hunden "glömma bort" saker som man kanske får älta och träna igen.
Den svåraste perioden är ungdomstiden - då hunden är unghund - det är då de flesta hundar omplaceras tyvärr. Den pågår mellan ca 7-8 månader och fram till hunden är 2-3 år det beror på ras och individ. Då testar de ofta gränserna osv.
Jag har en vän som har en amstaff - hon tränar jättemkt och är superduktig, men kan fortfarande inte ha hunden lös - han är 4 år. En del kommer aldrig kunna ha sina hundar lösa eftersom det utgör för stor risk för andra och det går liksom inte att chansa som man kan göra med en liten hund.
SÅ mitt tips är att träna lösträning med långlina tex spårlina, eller långkoppel. Att kunna ha sin hund lös är en stor frihet för både ägare och hund.
Sen tycker jag att man ska träna på att hunden inte ska hälsa på alla heller utan behålla fokus på ägaren istället. Det är DU som ska vara viktigast för hunden. Man kan t ex åka till brukshundsklubben och kolla när andra tränar samt öva hunden på att vara på en plats med andra hundar utan att vilja leka utan bara ligga lugnt jämte sin ägare. Och det kan man börja träna direkt. När hunden är liten är det lättast att börja ha hunden lös t ex. Men kanske för mkt att begära att den ska vara superlugn bland andra hundar en lång stund.

Nån som vet vart brukshundklubben i växjö ligger? Dit ska jag åka med Ciara nån dag när det är fint väder. :)

Orkar man göra sig iordning?

Jag har suttit här i soffan nu i över en timme o funderat på om jag orkar göra mig irodning idag. Orkar jag det? haha, jag har fortfarande inte kommit fram till nåt.
Jag hade tänkt gå ut i skogen o släppa Ciara idag, men jag har lyckats skaffa mig en vovve som precis som jag hatar när de är kallt o blåsigt ute, vilket de är idag, så jag tror inte hon har nån lust med det. På morgonrundan så såg man verkligen på henne hur hon inte ville va ute, hon satt o tvärvägrade en stund innan hon tillslut gick med på att gå en liiiten runda bara för att kissa o bajsa, o ändå hade hon sin lilla tröja på sig.

Fast jag måste nog göra mig iordning, jag hatar att visa mig ute utan smink, o sen blir man ju faktiskt lite piggare om man fixar till sig lite.
Idag hoppas jag att ja får post ifrån Dhannie. Han borde hunnit skicka nån gång nu under helgen, han kommer iaf få post från mig idag :) Jag drömde om honom inatt, att han ringde.. <3

bilder från idag.



Ciara myser i solen.


mån 28/3 2011

Idag har jag och Ciara haft besök av Jessica, en jättesöt tjej som är i min ålder och har en egen kennel(!). Det var väldigt trevligt måste jag säga :) Hon blev förälskad i min Ciara, o ciara somnade i hennes knä. Det brukar hon faktsikt inte göra på människor hon inte känner så bra, hon brukar mest vilja busa:P

När jag var ute på en promenad med Ciara idag så träffade jag mamma och Bella, som hade sin dagiskompis Alexandra med sig hem idag. Dom sa att dom skulle leka lejonkungen, men jag tror nog att det blev att dom satte på sig prinsessklänningar och lekte askungen :P Det brukar blir så.

Annars har jag inte gjort så mycket idag, jag har varit en snabb runda inne i stan o köpt torrschampo och mascara, och sen så har jag suttit i solen ute på balkongen o läst en bok, medans ciara låg o solade o tuggade ben. :)

Lägger upp bilder från idag senare, för blogg.se håller på o fuckar sig så de går inte ladda upp =/




Till Oona: Ja, jag har hört detta:P Än så länge så funkar Ciara jättebra ihop med allt och alla, vuxna, barn, barnvagnar, mopeder, bilar, bussar, andra hundar osv, hon är jättesocial och vill gärna hälsa på alla. Det är väl egentligen det + att kunna ligga o vara lugn fastän det är en massa ljud o rörelse runtomkring som jag måste träna mest på med henne. Men det ändras väl kanske?:P
Har du några bra träningstips så skriv gärna dom i en kommentar till mig eller nåt, är tacksam för alla tips. Såhär långt går allt jättebra, men hon är ju fortfarande en bebis;)
Ha det så bra!

Sommarregn.

Svar till anonym: Nej då, det var inte en för personlig fråga :) Jag har sparat ihop en del av de, och lånat resten av anhöriga. :)


Har det regnat inatt eller har de snöat men inte lagt sig? De va ganska kallt ute när ja va ute med Ciara, men de luktade ändå sommarregn. Jag älskar den lukten, om de inte varit så kallt så hade de kännts som sommar för de är bara då de luktar så efer det har regnat :P



Igår åkte Roza ut ur Big Brother. Om jag ska va ärlig så tycker att att Vanessa skulle ha lämnat, för hon är så jävla tråkig. Hon och Sonia sitter ju bara o snackar skit, om typ Katerina som gör hela programmet med hennes utbrott. Fattar dom inte att katerina är, precis som Rodney säger "untoucheble", och spec om hon skulle sitta nominerad med Sonia eller Vanessa.
Och Roza, jag gillar inte henne så mkt, hon är lite som dom säger "bortskämd stureplanssnorunge" (även om inte ja kan säga snorunge till henne eftersom att vi är i samma ålder haha). Men hon får ju också flipp, precis som Katerina (syftar framförallt på flippet hon fick på Rodney i veckan hahahah - det var väldigt likt mina flipp jag kan få), och sen så är det jävligt underhållande att kolla på när hon biktar sig etc för hon skämmer ut sig så mkt :P Så ja, nu är det bara Katerina, Gurkan och Rodney som är underhållande, och Martin när han är full (plus att han är snygg :P).

  
Roza                                   Vanessa                                            Sonia

  
Katerina                            Rodney                              Martin                          

Just nu ..

 
Just nu: Ciara har deckat mellan mina ben. haha!

Funderingar.

Sitter och läser lite operationsberättelser på POV. Jag längtar så jävla mycket tills jag ska göra det, jag kan inte riktigt fatta att mina taxöron ska bli fina igen!
Men jag börjar blir lite nervös också. Jag får alltid mina sjuka rädslor när jag ska göra saker. Tänk om jag får en panikattack när jag är där? Tänk om jag vaknar upp mitt under operationen? Eller om jag inte ens somnar? Tänk om nåt blir fel, att det inte blir fint? Hur ont kommer det göra? Hur kommer jag må när jag vaknar?

Sen är jag lite orolig över en del praktiska saker också, jag har ju LN, min syster och Matilda med mig ner så dom kommer ju hjälpa mig. Men vi ska ha Ciara med oss också, och eftersom att jag ska vara på kliniken kl 07.45 så måste vi åka dagen innan. Vi måste hitta ett vandrarhem/hotell nära turning torso eller centralen (så att jag hittar) som inte kostar för mkt och som man får ha hundar på.. Nån som vet nåt vandrarhem/hotell i centrala malmö där man får ha hundar? säg till isåfall! :)
Sen oroar jag mig över hemresan, hur ont kommer jag ha då? Vi måste hem samma dag som jag opereras för att Sonya ska ha sin sista körlektion dagen efter o Matilda ska jobba.
Kommer jag klara av att ta hand om mig själv i början? Gå på toa, resa mig upp, sätta mig/lägga mig, öppna dörren i trappuppg/hissen, gå ut med Ciara osv?

Hm, ja.. en massa frågor och funderingar. Jag kan ju ringa kliniken o få svar, men de känns lite pinsamt att ringa med 1000 olika frågor:P


Perlane.



Många har komplex över saker på sin kropp. Jag har jävligt många, ett av dom är mina läppar. Jag hatar mina läppar! Jag har normalstor underläpp men en pytteliten överläpp.
Min syster har jättefina läppar som är fina i formen och dom är fylliga, man skulle kunna tro om man kollar på oss tillsammans att hon gjort en läppförstoring, men det har hon inte.

Jag har länge velat förstora mina läppar, spec överläppen då eftersom det är den jag gillar minst. Så en kväll bestämde jag mig, jag ska göra det. Dagen därpå ringde jag och beställde tid hos Dr. Tore här i växjö. Dom hade fått ett återbud samma dag, och självklart tog jag den tiden direkt.
Lite nervös var jag när jag kom dit, men han var jättetrevlig och började med att förklara vad det var förnått han skulle spruta in och vilka risker som fanns. Han använder Perlane, som är samma sak som restylane egentlien bara att den är mer trögflytande vilket ger ett mer långvarit resultat.

För er som inte vet vad Restylane och Perlane är, så är det nåt som kallas för hyaluronsyra och det binder vätska i huden och ger huden volym. Det är ett socker som finns naturligt i kroppen, och därför håller en läppförstoring med Restylane/Perlane bara i ca 4-6mån. [Läs mer om Restylane/Perlane, Dr Tore och hans behandlingar här]

En behandling med perlane hos Dr Tore kostar 3300kr, och i priset ingår även frivillig lokalbedövning (typ som man får hos tandläkaren). Läpparna är ju känsliga, så det sla tydligen göra jävligt ont att injicera perlane om man inte har bedövning, så självklart valde jag att få det. Bedövningssprutorna kändes ingenting, det gör mkt ondare hos tandläkaren o inte ens där gör det ju spec ont.
Bedövningen tar av nån anledning inte ute på sidorna av läpparna, så där känns det ju mer än vad det gjorde i mitten. Men jag som hade förväntat mig att de skulle göra cpont kände bara nåt stick då och då. Det kändes typ som om man sitter o kollar på en mygga när den trycker ner sin tagg eller va det är i armen, så ont tycker jag INTE att det gör. Förmodligen har jag bedövnigen att tacka för det ;)
Jag blev iaf jättenöjd och resultatet ser naturligt ut, så jag fick ingen anknäpp a la Kissie, haha :P

Såhär såg mina läppar ut före (en del bilder är gamla, typ när jag är brunett;)):
 

Och såhär blev det efter:
 
(Jag var cptrött på dom här bilderna som ja tog sent på kvällen, därför ser jag lite sliten ut)

Jag är jättenöjd! Komplexen för mina läppar är inte alls lika jobbiga nu. Jag önskar bara att de kunde sitta kvar föralltid, att man inte behövde fylla på var 4-6mån.

Budgettips.

Tänkte dela med mig av ett budgettips; Babypuder. Det är en bra grej att ha hemma i akutfall, de funkar som torrshampoo (på blondiner) och det är perfekt som puder ifall man, som jag, har lätt för att bli glansig i ansiktet.
Det som är så bra med babypuder är att trots att det är vitt så blir du inte vit i ansiktet när du använder det, jag använder en hel del solpuder och det syns aldrig om jag "pudrar näsan" med babypuder under dagen. ;)


Babypuder finns att köpa i de flesta matbutiker och kostar ca 40kr.


Hårserum.


Jag tänkte tipsa om en annan sak som är väldigt bra för håret. Ni har säkert hört talas om det, serum (vissa kallar det silikondroppar). Det finns i olika prisklasser, den blå flaskan på bilden ovan kommer från L'anza och kostar ca 200kr o finns att köpa hos de flesta frisörsalongerna. Den rosa flaskan kommer från Proffs, kostar ca50kr och finns hos t.ex. Åhlens.

L'anzas serum innehåller extrakt från nimträdet, samt hyaluronsyra (som även kallas restylane, används vid t.ex. läppförstoringar, rynkreducering och finns i hudvårdsprodukter pga dens fuktgivande egenskaper) som ger lyster och gör att håret känns mjukt och lent.

Man använder det i handdukstorkat hår eller i torrt, det gör man som man vill. Det gör håret glansigare och mjukare, l'anzas serum är även värmeskyddande vilket är perfekt innan man plattar/fönar/lockar håret.
Serumet blir som en skyddande hinna runt hårstråna och stärker det på det viset.

Sön 27/3

Fan, jag drömde att de snöade inatt.. gissa om jag blev glad när jag vaknade och de inte va nån snö ute :)

De va en jävla tur att min Matilda sa till mig igår om att ställa fram kl en timme för det hade jag fan ingen aning om att man skulle göra redan! Fan va snabbt tiden går! 

Vad ska jag hitta på idag.. inte ett skit. Det blir nog en lika lugn dag som igår, jag har fortfarande lite filmer som jag inte har sett än så jag ska nog kolla på dom.
Egentligen har jag lust på att gå ett varv runt sjön, men lilla Ciara är lite för liten för att gå så långt än o jag orkar inte bära henne i 45min. Det är ju fan nästan 10kg extra jag bär på:P Hon måste väga iaf 7kg nu för hon vägde 6,2 i onsdags hos veterinären..

Min lilla fis igårkväll. Det var inte roligt när matte kollade på film, så då protesterar hon genom att ta en sko;) Som tur är har jag satt upp skorna jag använder på en byrå i hallen, så detta var bara mina rökskor:P

Lör 26/3 2011

Idag har jag och Ciara haft en lugn dag. Vi har varit hemma o gosat en massa, busat och varit på en hel del upptäcktsfärder ute i solen.

Nu har vi klippt klorna, tvättat öronen och borstat lite. Ciara tycker det är roligare att leka med borsten än själva borstandet. Tur att hon har kort päls som inte behöver borstas så ofta ;)
De första gångerna jag klippte klorna på henne tyckte hon det var väldigt obehagligt och ville inte alls vara still, men nu efter några gångers övning så går det jättebra. Hon har väl kanske lärt sig att man får en belöning efteråt ;)

Ikväll ska jag kolla på Natural Born Killers. Jag saknar min Dhannie och första gången jag såg den filmen var med honom. Jag gillar inte såna filmer egentligen, men den filmen älskar jag. Kanske för att jag kopplar den till mysiga minnen tillsammans med Dhannie.
Hoppas att du har det bra älskling. Jag saknar dej så in i helvete, de är så jävla jobbigt att du är så långt bort! Men vi fixar det, om ett par veckor så får du förhoppningsvis ringa och i veckan ser jag fram emot brev från dig<3
Håll dig lugn o håll dig borta från bråk nu. Du klarar detta, jag älskar dig över allt!

Valpbitning.

                                    

Bitande är en lika naturlig sak för en valp som det är att stoppa saker i munnen för en bebis. Det är valpens sätt att upptäcka, skapa kontakt och leka. Titta bara på hur valpar leker med sina syskon och/eller andra hundar; dom morrar, bits och skäller. När en valp råkar bita för hårt så piper den andra till och drar sig undan, och på det sättet lär sig valpen att om den biter för hårt så får den inte vara med.
Bitandet är för mig en ganska jobbig sak med Ciara. Hon har en tendens att bita i t.ec. mina byxor eller i Bellas klänningar när hon springer. Min familj som inte gillar hundar tar det som att Ciara skulle vara aggressiv, vilket jag som läst på om valpbitandet sen jag köpte Ciara vet att hon inte är.
Valpbitande är en sak som växer bort inom några månader, sålänge man inte skapar en kamp mellan sigsjälv och hunden. Men självklart måste man försöka lära valpen att det gör ont när den biter förhårt, vilket den från början inte förstår. Likaså med barn är det viktigt att lära valpen att inte bitas, där är det ännu viktigare. Senare är det bra att lära valpen att sålänge man inte har en leksak så är det förbjudet att bitas, alltså att det är förbjudet att bita i människor.

Lär din valp att inte bita:
- I det ögonblick som valpen biter för hårt, skrik "AJ!" men såpass gäll röst att valpen reagerar. Då härmar du valpsyskonen och kan på så sätt lära valpen en gräns för hur hårt den får bita.
- Efter ett par månader ska valpen naturligtvis inte få bita alls i dig. Om valpen inte lärt sig vad ordet "nej" innebär så kan du prova med att harkla till (ungefär som en morrning). Har valpen fortfarande inte lyssnat fastän du gjort det 3-4ggr så är det dags att (åtminstone för den gången) byta metod;
- Gå genast ifrån valpen, t.ex. in i ett annat rum och stöng dörren mellan er. Du kan även prova att sätta valpen i en bur/kompostgrind en kort stund, så att den lugnar ner sig.
- Om valpen inte är allt för uppstirrad så kan du prova med att hålla undan dina händer och ignorera den tills den slutar, beröm den genast. Undvik dock att klappa den då det kan sätta igång bitandet igen.
Övar man på detta konsekvent så lär sig valpen snart att om jag biter så får jag inte vara med/så blir det tråkigt, och lägger förhoppningsvis av med det. Som med all träning så gäller det att ha tålamod.

[Källa]


Motionsscema för valpar.

Hundar behöver motion, det vet dom flesta. Men inte unga valpar! En stor valp bör vara närmare året innan den får börja motioneras ordenligt. Anledningen till det är att hundens skelett inte är riktigt utvecklat och hårt förräns den kommit in i könsmognaden och den är helt könsmogen runt 1 års den kommit in i könsmognaden och den är helt könsmogen runt 1 års ålder beroende på hundens storlek.
Att tvinga med en valp på långa promenader är aldrig ok!

Nedan kommer ett schema på hur långa träningspass du bör göra med din hund. Överskrider du detta riskerar du att få en sönderstressad hund, eller att den blir s.k "kobent";

Valpens ålder i månader - Tid per träningspass
3mån - 10min
4mån - 15min
5mån - 20min
6mån - 25min
7mån - 30min
8mån - 35min
9mån - 40min
Förläng succesivt tiden för valpens motion till så lång tid som du/ni har tid att motionera den i vuxen ålder.
[Källa]

Tre bilder som visar bakställen på 3 olika valpar. Till vänster på varje bild ser man valpen stillastående och till höger ser man samma valp som travar.
bild av valphasor, 20 kb
Bild A
visar bakstället på en visar den korrekt byggda valpen. Här ser man hur benen ska bilda en rak linje från höftleden ner till marken när valpen står, om den är välbyggd, och hur den ser hjulbent ut i trav.
Bilderna B och C visar valpar som inte har korrekta bakställ, med olika grader av kohasighet. Om det börjar likna bilden vid B, eller än värre vid C som är en höggradigt kohasig valp, så gäller det verkligen att se till att valpen inte leker med andra hundar under en tid och inte rör sig mer än den själv bestämmer, att ingenting annat håller igång den mer än den orkar med andra ord. [Källa]


OBS! Lek och bus som valpen själv kan styra över är helt ok. Men håll uppsikt så att den inte går upp i varv för mycket, t.ex. när den leker med barn. Valpar och barn kan leka ganska intensivt och då är det ditt ansvar att hålla koll så att ingen av dom skadas och att inte valpen blir stressad. Märker du att den blir för stressad är det dags att bryta så att valpen kan lugna ner sig och vila.

Valpträning.

Jag är väldigt mån om att Ciara ska bli en bra och snäll hund och att hon lyssnar på mina kommandon. Men eftersom att hon är min första hund så kan inte jag en massa bra träningknep osv själv, utan jag har helt enkelt fått köpa böcker och använda internet för att få tips om hur jag på bästa sätt tränar henne.
Min familj (mamma, pappa, syster) är inga hundmänniskor överhuvudtaget. Pappa gillar hundar men är samtidigt rädd för dom, mamma hatar hundar och är rädd för dom o tycker i princip att man ska köra på att vara iskall och stenhård mot dom så att dom "vet sin plats", och sonya har inget emot dom men är lite halvrädd för dom. Som ni förstår så blir det lite problem.
Jag älskar hundar och jag har mina bestämda åsikter om hur man får en bra och snäll hund. Enligt mig så ska en hund uppfostras på så sätt att träningen blir mer som en lek, att man belönar önskat beteende och ignorerar de oönskade. Att man i likhet med barnuppfostran försöker i möjligaste mån att Inte "fya" hunden och istället är till en början försöker göra det omöjligt för hunden att "göra fel", samt är jättenoga med att verkligen visa hunden när det gör rätt. Trots att jag inte vetat säkert om alla mina metoder har varit rätt så har det faktiskt visat sig att de mesta jag gjort för att träna Ciara (som jag inte läst mig till förräns jag redan använt mig av de i träningen) har varit helt korrekt.
I den här kategorin tänkte jag skriva om hur det går i träningen med Ciara, + dela med mig av lite olika tips och träningsmetoder som jag använder. Om det är nån som har andra bra tips så får ni jättegärna kommentera :)


Jag vill att du ska vara hos mig! :'(


Du är där för mig
När mörkret smyger sig på tar du min han åh
Ger mig din kärlek, trygghet till mig
När inget funkar så står du där med mig
Du är där för mig
När mörkret smyger sig på tar du min hand åh
Ger mig din kärlek, trygghet till mig
När inget funkar så står du där med mig

Jag hade bokat besök till Dhannie nu på lördag. Jag hade tänkt överraska honom, komma dit utan att han visste att han hade besök. Men sen igår (eller förrgår?) så sa han att dom hade kommit o sagt att det fanns plats på Kumla på Fredag (imorgon), o idag bestämdes det att han ska åka imorgon kl 08.20. Jag skulle ju överraska honom i övermorgon, men då är han inte där längre! :'( Fan!!! Jag hinner inte träffa honom en sista gång innan han åker o nu vet jag inte ens när jag får prata med honom igen, och ännu mindre när vi ses igen för ingen av oss vet hur det är med besök på riksmott. Telefontillståndet kommer ta minst 1 vecka, förmodligen mer för först ska han ansöka om att få ringa mig o lämna in mina uppg o sånt, sen ska dom kolla om det godkänns o sen så skickar dom ett brev till mig som jag ska skriva under om jag godkänner att han ringer mig o sen skicka tillbaka till kumla. :(
Jag vet att han är glad över att få komma iväg från häktet, o jag är glad för hans skull.. Jag kanske är självisk som känner såhär eftersom att jag vet att han inte mår bra av att sitta häktad men jag vill inte att han ska åka!! Jag vill att han ska va kvar i växjö under hela sitt straff! :'(
Nu kommer han liksom sitta nånstans åt helvete långt härifrån o jag kommer inte ha råd att åka o hälsa på honom. Dit han ska nu vet jag inte ens om jag Får hälsa på honom. Om han inte får komma hem så vill jag iaf ha honom i växjö!
Och besöket, jag ville få träffa honom en gång till, jävla kuk också!!! Jag hatar er som bestämde att han ska flyttas imorgon, kunde ni inte väntat tills på måndag iaf era jävla fittor!!? :'(





Tors 24/3 2011.

Idag har jag o Ciara varit hemma hos mamma hela dagen. Jag, mamma och Sonya la ut en filt på gården o satt o hade "picnic" (kanelbullar, kaffe o te.. o så de viktigaste: Cigg). Synd att det blåste så mycket, men jag ska inte klaga för de har varit riktigt skönt väder ute idag!!
Ciara har varit jätteglad, hon verkar gilla värme lika mycket som jag. Hon låg på filten i solen o tuggade på ett ben, sen jagade hon lite löv o sen somnade hon o sov fram tills vi skulle gå o hämta bella.
Sen fick jag ett samtal som gjorde att jag inte alls mår bra nu.. ja skriver mer om de sen..

 
Jag idag.

Jag glömde kameran hemma så de blir inga solbilder, men lite bilder från när vi kommit hem tog jag:
 

Min pojkvän när han är uttråkad.

Min pojkvän är roligast i världen när han är uttråkad. Vi pratade i telefon alldeles nyss:

Vi pratar på om allt möjligt ...
Dhannie: -Vänta lite.
Så släpper han världens brakare rätt i telefonluren.
Jag: -Va gjorde du nyss?
Dhannie: -Vadå?
Jag: -Fes du rätt i örat på mig?
Dhannie: -Nej? Det var katten.
Jag: -Vadå katten?
Dhannie: -Ja, han låter så när man trampar på honom.

Hahahahah, det är kanske jag som har dålig humor, men jag tyckte det va sjukt jävla roligt haha! Jag började gråta av skratt o jag skrattar fortfarande nu medans jag skriver det här. Hur fan kommer man på nåt sånt? hahahahaha!


Lite bilder.


Min fina voffeloffe <3


Ciara dödar en pinne ;)

Ons 23/3 2011.

Idag vaknade jag (av mig själv!!) vid kl 07.45. Det tycker jag faktiskt var bra, spec nu när det är så fint väder ute för då vill jag inte sova bort hela dagen. Jag ska inte göra någonting spec idag förutom att tvätta, så jag ska bara sitta ute på balkongen i solen heeeela dagen!:)

Jag har fått en inbyggd finne på hakan, o den gör fett jävla ont!

Tis 22/3 2011.

Idag har Chanel varit här o hälsat på mig, det var mycket trevligt! Vi drack coca cola o satt lite i solen, va ute med ciara o sen så va vi med mamma, sonya och bella på banken för o fixa lite saker..

När vi hade parkerat bilen i stan för att gå in till banken hände en sjuk grej som jag måste berätta. Sonya övningskör ju så hon satt i förarsätet och mamma satt i passagerarsätet. Vi hade nyss parkerat o mamma hade inga småpengar att lägga i parkeringsautomaten, så Sonya gav henne ist.
Mamma hade bildörren öppen medans sonya grävde efter småmynt, o hon såg inte att en gubbe inte kunde komma in i sin bil som stod brevid våran pga det. Han sa nåt jävligt otrevligt till mamma om bildörren, och mamma gick ur bilen, stängde bildörren, bad om ursäkt o sa att hon inte såg honom o att hon annars självklart stängt bildörren, sen gick hon iväg för att lägga i pengar till parkeringen.
Jag, chanel och Bella stod redan utanför bilen så de vi hörde va att han sa att "du behöver inte vara så skrytsam bara för att du är smålänning", sen gick han ur bilen o sa till mig o chanel (tror sonya va ute ur bilen då också) att i örebro så visste man bättre o finansierade sina pengar istället för att lägga dom i madrasserna som vi gör här i småland. Jag stör mig nåt fruktansvärt på sånt, så jag kunde inte låta bli att säga till honom att "jaja, men vi slipper iaf att betala ränta när vi sparar våra pengar i madrasserna".
Gubben hade två st schäfrar i sin bil också. Bilen stod i solen o han hade inte öppnat fönster eller något till dom, vilket jag tycker är lite djurplågeri spec eftersom att detta var långhåriga schäfrar som bli varma väldigt lätt. Dom skällde en hel del eftersom att vi stod utanför vår bil o väntade på mamma o jag hade ciara med mig. Gubben kommer då tillbaka o frågar "hur länge ska ni stå där?" med en otrevlig ton. Jag svarade att vi skulle stå där tills vi var klara o vet ni vad gubben säger till mig då?
"akta så att du inte blir våldtagen när du är så snäsig, lika snäsig som din mamma var!" (mamma stod fortf borta vid parkeringsautomaten). Sen kommer han fram emot oss o säger "vet du vad de värsta brottet är? Jo, när en mamma begår incest emot sin son! Jag har jobbar som psykoterapeut i flera år! Tycker du att de är ett bra brott, va?" Haha, jag tyckter de verkar som han hade jobbat lite för länge som psykoterapeut.. han körde därifrån sen. Konstiga människor det finns!

12v vaccination.

Idag har jag varit hos veterinären med Ciara för hon skulle ha sin 12v vaccination. Allt såg bra ut sa vet. och 6,2 kg väger min lilla voffe nu. Sprutan var jag nervös över, men de behövde jag inte va för hon märkte inte ens den.

Blodprovet som dom tog på beroende idag va pga att min läkare har begärt de för att kolla min lever och för att kolla hur mycket alkohol jag dricker. Svaret på de får jag på fredag när jag hämtar min medicin, men det är säkert bra :)


Min älskling:(

Dhannie fick sitt placeringsbeslut idag. Han ska till riksmottagningen Kumla =/ Fan, hur i helvete kan dom sätta honom där?! Han är dömd till 3 års fängelse, han har ca 1½år kvar att göra o ändå får han sitta på sveriges hårdaste jävla anstalt för folk som är dömda till MINST 4års fängelse..
Anledningen som står i beslutet är att hans brottslighet har eskalerat och blivit värre, men är inte de en sak som kriminalvården borde se som ett misslyckande även från deras sida? Det heter liksom kriminalvården och dom ska hjälpa de intagna att komma bort från sin kriminalitet.
Dhannie har suttit inne 6ggr och är inne på sin 7e runda, han har placerats på allt hårdare anstaltet för varje straff och bara gjort värre och värre brott, kan inte en anledning till det vara just hans anstaltsplaceringar? Han kanske har trffat värre o värre människor, o fått kontakter med dom som påverkat honom negativt o därför har hans brottslighet eskalerat?
Nu menar jag inte att skylla på andra människor för dhannies gärningar, det jag menar är att människor påverkar varandra. När man sitter inlåst så stänger man av och då finns bara de andra intagna på avdelningen, man knyter nya kontakter och .. äh, jag vet inte, jag vill bara ha hem min pojkvän:( Jag vill att han ska ha behandling, jag vill att han ska må bra o vara glad o jag vill ha honom här hos mig:(

Och även om jag vet att de inte är nån annans fel än hans eget att han sitter där så hatar jag dig din fitta som anmälde, och jag hatar kriminalvården, polisen, tingsrätten och hovrätten för att ni tar min dhannie!!:(

Sön 20/3 2011.

Idag har jag träffat Dhannie. Det var förmodligen sista besöket innan han flyttas. Det känns inte alls bra, han kommer ju vara jättelångt bort då och jag kommer inte kunna hälsa på honom alls lika ofta. När han sitter här i växjö så har jag ju honom nära mig, men han mår inte bra av att sitta där o han vill verkligen ut på anstalt nu, så jag är glad för hans skull. Jag älskar dig gubben! <3

Sen så har jag varit o träffat min älskade lilla (hon är inte så liten längre, men för mig kommer hon alltid va min bebis<3) prinsessa idag också. Det har varit hennes pappas helg, så dom har varit hos hennes farmor så hon har lekt med sina kusiner o sånt. Hon är alltid jätteledsen när hon precis ska åka till hennes pappa, men det går över snabbt o sen har hon nog roligt. Det är bara avskeden som är jobbiga för henne, tror jag.
I alla fall, hon kom hem till mamma o pappa vid 16.30 tiden idag o hon hade fått klänningar av sin farmor som varit i indien, o sen hade hon fått en skitcool tårtmössa! Jag glömde ta kort på den men ja ska göra de nästa gång, ni måste se den haha!

Imorgon ska jag åka till djursjukhuset med Ciara för hon ska vaccineras. Jag är nervös över det, gör det ont på dom? =/ usch!
Sen så måste jag till beroende också, för dom ska ta blodprov på mig av nån anledning? Jag fattar inte varför, jag ska ju inte ens behöva pissa längre, så vafan ska dom ha ett jävla blodprov ?! =/ Nej, det tycker jag inte alls om..

Torrschampo.

Jag måste bara tipsa er om Torrschampo! Jag är ju ändå utbildad frisör så nåt måste jag ju använda den utbildningen till, o eftersom ja inte vill jobba med det så lägger jag upp tips här istället när jag kommer på nåt bra, och det har jag gjort nu. TORRSCHAMPO, säger jag en gång till!

Det är ju, som ni förmodligen vet, inte bra för håret att tvättas för ofta. Max 1-2ggr i veckan räcker. Problemet för mig är att mitt hår vant sig vid att tvättas mycket oftare än så och därför blir de fettigt redan dagen efer jag tvättat det. Man vill ju inte gå runt med fettigt hår, och därför är det bra att inskaffa sig ett torrschampo. Då behöver man inte tvätta håret så ofta, o man slipper också gå med fettigt o illaluktande hår. Hur bra som helst!
Det kostar inte spec. mycket, tror det finns från ca 50kr och uppåt och det är lätt att använda. Man skakar flaskan ordentligt och sprayar sen i hårbotten, sen ruffsar man runt lite och så är det klart o man kan styla sitt hår precis som vanligt.


Jag använder just nu ett torrschampo som jag köpte på åhlens. Just då var det kampanjpris på det o priset var ca 60kr tror jag. Det kommer från Batiste, jag har den gula flaskan "tropical" på bilden ovan, den luktar typ kokos.


Nystädat!


Vi för en stund sen.

Nu har jag städat, och Ciara dödade golvmoppen som vanligt. Varenda gång jag ska tvätta golvet så slutar det med att jag får bära henne för att jag ska kunna bli klar nån gång.. haha.

När vi var ute o gick innan så träffade vi några barn som ville klappa Ciara. Självklart fick dom det, Ciara är supersocial o vill gärna hälsa på allt och alla, vilket inte alltid går, så hon var helt överlycklig när barnen kom fram o klappade o lekte med henne. Det var knappt att deras mamma kunde få dom att följa med henne när dom skulle gå, och det var knappt att ja fick med mig Ciara när vi skulle gå heller. <3

Idag ska jag inte göra någonting alls, jag ska bara vara hemma o ta det lugnt i mitt nystädade hem ;)

Lång dag.

Ååhh vilken lång dag! Jag kom hem vid ca 18.30. Men allt gick bra iaf, Ciara sov hela vägen till och från malmö, och jag åkte inte vilse. Eller, ja höll på att hoppa av bussen från centralen till turning torso lite för tidigt, men busschaufören va snäll o sa till mig :)

Plastikkirurgiska Institutet tillsammans med Turning Torso.

Nu åker vi snart!

Svar till "Banarne":
Jo, ja förstår din tanke, men just vad jag menade va dom som utnyttjat barn.. Fast just pedofili tycker jag egentligen att man kan ta det säkra före det osäkra o skära av kuken på dom + hålla dom inlåsta.
Dom säger ju att Pedofili är en sjukdom, vilket jag inte riktigt håller med om.. enligt mig så är det en sexuell läggning (fast en sjuk sådan), precis som heterosexuell eller homosexuell. En sexuell läggning är inte nåt som man kan "bota" som man kan med de flesta sjukdomar utan det är helt enkelt vad man gillar, och eftersom att pedofiler gillar barn, som är helt oskyldiga o absolut inte ska utsättas för någonting sexuellt, så borde man se till att chansen att de händer är så liten som möjligt genom att skära av kuken på äcklena o hålla dom inlåsta föralltid.
Sen att de kanske strider mot mänskliga rättigheter o sånt bryr jag mig inte om när det gäller just pedofiler.. samma sak med våldtäktsmän, för varför ska dom precis som du säger få sprida sina gener vidare när dom försrör människors liv?


Nu ska jag o Ciara snart ta bussen in till stan för att sätta oss på tåget mot Malmö. Just nu är jag inte de minsta nervös, men jag tror att de kommer antingen när vi ska på tåget i stan, eller när vi ska av det i malmö.. hjälp! :P

Malmö imorgon.

Ikväll måste jag gå o lägga mig i tid, för imorgon ska jag upp tidigt för att åka på en liten dagsutflykt ner till malmö. Äntligen börjar det hända saker!
Jag är skitnervös över att jag o Ciara ska åka så långt från växjö helt själva, jag hatar att åka iväg själv o spec utanför växjö. Jag har faktiskt aldrig gjort det själv innan..
Men mötet jag ska på handlar om nåt jag velat göra såå länge och så jävla gärna, så det är bara att bita ihop o sätta sig på tåget :)

Perversa äckelkillar!

Ååhh, jag blir så jävla ARG när jag läser sånt här!
En 23årig kille som bjudig en 14årig flicka på alkohol o sen våldtagit henne. Hur i helvete kan man göra så? 14 åriga tjejer tycker ju det är skithäftigt att umgås med så mycket äldre killar, jag fattar inte hur dom kan vara så sjuka att utnyttja situationen på det sättet!
Nu menar jag inte att alla killar är såna, men tyvärr finns det aldeles för många av dom!

[Klicka här för att läsa artikeln]
[
Här är ännu en artikel om en pervers äckelgubbe i växjö, den här stackars flickan dog.]

Straffet för våldtäkt, sexuellt utnytjande av barn, sexuellt utnyttjande, pedofili osv borde fan vara att man sakta skär av både kuken och kulorna på äcklena, typ som i "I spit on your grave", fast ännu värre.

Vårdag.

Lite vårbilder jag tog nyss, jag blir så lycklig av solen!

     
Ciara sprang runt som en galning, in o ut genom balkongdörren, haha :P Det verkar som det inte bara är jag som blir glad av solen ;)

Ett väldigt tråkigt inlägg.

Jag har tydligen fått beviljad aktivitetsersättning utan att jag visste om det.. så från o med april så är jag inget socfall längre, yeeii! ;)
Fast det har både sina för- och nackdelar. Aktivitetsersättningen är lite högre än socialbidraget, men däremot så betalas bara 90% av hyran ut o man får varken el, medicin, tandläkar, vanliga läkarkostnader osv betalat utan det är en fast summa som betalas ut varje månad. På soc är det bara att skicka in alla såna räkningar så betalas dom, o busskort får jag hemskickat varje månad av soc också, de får ja inte med aktivitetsersättningen..
Men soc drar ju av alla extrapengar man får in.. de tror jag inte de gör med aktivitetsersättning. Aja, skitsamma det är så jävla tråkigt med sånt här, jag fattar inte ens att jag har skrivit såhär mkt om det.. fy skäms Anna!

Ikväll har jag tvättat, så nu är de klart. Nu blir det myskväll med coca cola, kakor, chips o godis.. Beach 2011, here I come! ;) Haha, nä men bli nyttig får jag ta senare för jag är verkligen sugen på att fetta mig ikväll:)

Om det är nån som är intresserad så ligger Ciara i mitt knä o fiser sjukt äckliga ägghundfisar, haha :P

Ons 16/3 2011.

Idag är det fint väder igen, ¨åhh vad glad jag blir!

Vid 15.15 i eftermiddag ska jag träffa min soctant. Min boendestödjare ska följa med också, för ja vill inte gå själv. Vad vi ska prata om har jag ingen aning om faktiskt, men dom måste väl ta dit mig "för att se hur allt går" lite då och då eftersom att dom ger mig pengar varja månad..

Nu ska jag ut o röka o ta en liten promenad med Ciara innan jag hoppar in i dushen. Vi hörs senare:)

Hål i öronen.

Nu har hon hål i öronen, min fina flicka! Hon va skitduktig. Hon satt helt still o sa inte ett ljud! Jag trodde faktiskt att hon skulle bli ledsen, men icke! När ja frågde om hon tyckte att det gjorde ont så sa hon att hon inte tyckte det. De verkar som hon ärvt min smärtgräns! ;)
Och hon tog i båda öronen, haha :P Jag passade också på att ta ett när vi ändå höll på:)




Det syns inte så jättemkt på bilderna, men om ni kollar noga så ser ni nog ett öronhänge.

 Haha, stackars Anabelle försöker kolla på tv medans jag håller på o tar en massa kort!

Tis 15/3 2011

Nu har jag o Ciara precis kommit hem fr¨n affären. På vägen dit träffade vi 2st små hundvalpar, o båda var mindre än Den ena va en liten chihuahua på 4mån som va jätterädd för henne, haha så där blev det inget bus mer än från ciaras sida. Den andra va en liten mops tror jag, på 13v (bara 2v äldre än ciara). Den va lite rädd i början men sen så började dom busa lite :)
Det va kul att hon fick träffa lite valpar också, hon har ju bara träffat vuxna hundar som är större än henne, o dom har hon tyckt va lite läskiga.

Idag ska jag, mamma, Sonya o Bella ner till stan o ta hål i öronen på Bella. Hon har länge sagt att hon vill ha det, så vi får se om hon vågar nu:) Hoppas inte hon vägrar ta i andra örat efter första bara haha:P Nä, men det går nog bra. Jag har sagt till henne att det gör lite ont precis när man gör det (eller ja, precis efter) men att det går över fort. Egentligen gör de ju inte ont alls, utan det jag tror skrämmer är att de låter ganska högt av den där håltagarpistolen.. egentligen borde man ju göra de hos en piercingstudio ist, men dom gör tyvärr inte på så små barn..
Vissa säger ju att det inte är bra att ta med en sån pistol, fast jag har gjort det i alla mina 10 hål i öronen (varav en inne i örat, som ja inte minns va de kallas), o det har ju gått bra. Inga infektioner eller nåt, så det går nog bra för bella också;)


 


Mån 14/3 2011

  
Bilder från idag. Jag är ingen bra fotograf, som ni ser haha:P

Har varit hemma hos mamma o pappa idag. En av soctanterna från familjerätten var där o pratade med mamma o lekte med Bella. Hon trodde att jag var min lillasyster, haha! Jag fattar inte hur hon kunde tro det, inte nu när sonya är brunett o jag blondin.. Men hon hade väl glömt det kanske.

Jag har varit skittrött hela dagen, varför vet jag inte för jag var ju inte uppe sent igår.. aja, det blir iaf en lugn kväll. Jag fick en OnePiece (stavning?) idag som jag inte kommer ihåg att jag beställt, utan faktura i dessutom.. Den ska jag iaf ligga o mysa i ikväll:)
Jag är lite godissugen också, men jag vetifan om jag orkar gå till affären.. Vi får se, egentligen är det bara bra om jag inte orkar för de är ju faktiskt snart sommar ;)

Fitta också!

Fitta.. jag ville ha kvar Sanna:( Hur i helvete kan hon åka när Nicky är nominerad?! Nää, nu vill inte jag kolla på Big Brother längre:( Men så säger jag alltid o sen kollar jag ändå.. men Fan! Jag ville ha kvar Sanna :(


Söndag.

Såg att det inte bara är jag som vill ha ut Nicky:P Jag gillar inte mytomaner alltså, o han verkar verkligen vara en sån.. förstår inte att han ljuger i tv, så att hela sverige ser det.. =/

Det var jättemysigt att träffa Dhannie idag:) Jag vet inte hur länge han är kvar här i växjö nu när han fått papprena, snart flyttas han till anstalt:( Jag vill på ett sätt att han ska bli flyttat, för att han mår inte bra som det är nu o han vill verkligen ut på anstalt nu, så för hans skull vill ja att han flyttas så snabbt som möjligt. Men för min egen skull vill jag ha kvar honom i växjö under hela hans straff, så att jag kan hälsa på så ofta som möjligt. Helst vill jag ju att han kommer hem, men det kommer ju inte hända, det vet ju jag också.. :( Jag saknar min älskling, men jag vet att vi kommer klara det <3

Efter besöket hos dh så åkte jag hem till mamma o pappa. Sonya skulle ju passa Ciara där, men hon som inte tycker om hundar egentligen hade väl inte passat henne speciellt mkt, det var pappa som gjorde det. Men han gjorde det nog mer än gärna för han är helt förälskad i henne:)

 
Bella, Jag o en jättetrött Ciara idag.

När jag kom hem så städade jag!! Haha yes, äntligen ser det normalt ut här hemma:)

Sön 13/3 2011.

Idag ska jag träffa Dhannie igen. Sonya ska ha Ciara hemma hos mamma o pappa, o när besökstiden är slut så ska jag också dit.

Städa måste jag egentligen göra idag också, men jag orkar fan inte.. Får se om jag orkar när jag kommer hem från mamma o pappa.

Ikväll är det Big Brother live också, Sanna, Nicky o Katerina är nominerade.. Jag tycker nog att Nicky ska åka ut faktiskt.. Sanna gillar jag o Katerina stör jag mig på men hennes flipp är ganska underhållande, haha :P
Vem tycker ni ska åka ut?

Lady Gaga.

Jag tycker att Lady Gaga ser ut som en transa i ansiktet, men i den här videon är hon sjuukt sexig!


slappdag.

Idag är jag seg. Matilda var h'r till ca 4 eller 5 imorse, kommer inte riktigt ihåg, sen så väcktes jag av Chanel (på dhannies begäran:P) kl 11 imorse, så idag var det mjukisbyxor o en slarvig toffs mitt på huvudet som gällde.
Jag har varit hemma hos mamma o pappa idag. Jag o Bella kollade på snövit o sen så fikade vi hela familjen. Efter det kom Bellas kompis så då lekte dom medans jag, mamma o sonya satt o pratade lite i köket.

Nu är jag hemma och ikväll ska jag kolla på en massa filmer:)

Lägger upp en "dagens outfit" också ;)

Ha en bra kväll!



                                      
Nu kommer Matilda snart hit o då blir det en massa tjejsnack o vindrickande! Jag ska försöka komma ihåg att ta lite bilder också, men jag lovar inget för jag brukar inte vara så bra på att komma ihåg att ta kort haha :P

Ha en bra kväll allihopa, så hörs vi imorgon! 


Ciaras sovstil..

Det kan fan inte vara skönt att sova sådär alltså, haha!




Lite musik.


Vet inte om jag redan lagt in den här låten på bloggen, men isf gör jag det igen för den är såå bra!! :)

En till låt jag älskar är RI-FA - Serotonin Abstinens:

Fredag 11/3 2011.

Idag var första gången jag var borta från Ciara. Jag hade skaffat hundvakt eftersom att jag skulle åka o träffa Dhannie. Jag var lite orolig att Ciara skulle börja pipa eller nåt eftersom att jag aldrig varit iväg från henne innan, men hon som passade henne har 3? 4? (kommer inte ihåg hur många det var:P) hundar själv så hon är hundvan o det kändes bra. :)
Allt hade gått skitbra. Ciara hade lekt en stund efter att jag gått o sen hade hon stendeckat o sovit mesta delen av de ca1½ timmarna jag var borta. När jag kom hem så va hon inte alls intresserad av mig, det var mycket roligare att leka med Madde (som passade henne).. Haha, fan, jag som hade hoppats att hon skulle bli glad av att se mig, men icke! ;)

Jag just nu.

Det var mysigt att träffa min Dhannie igen iaf, det var ett tag sen nu. Jag skulle till beroende innan besöket för att hämta min medicin o sånt, men bussjävlen var försenad så jag fick stressa sönder mig o jag kom ändå typ 10min försent till Dh.. menmen, så kan det bli.

Ikväll kommer Matilda hit. Vi ska dricka lite vin o så, det blir nog ganska lugnt, men det är alltid trevligt att dricka vin med Matildan för vi har alltid så mkt att prata om :P Det är konstigt egentligen, vi pratar i tele flera gånger i veckan o träffas ett par grr/vecka också, men ändå har vi alltid en massa att prata om :)

Tänkte också tipsa om att min älskade pojkvän, Dhannie, kommer börja skriva i sin blogg igen nu snart, så håll utkik! :) [Klicka här för att komma till Dhannies blogg]

Min duktiga vovve!

Idag ska jag träffa Dhannie! Jag är jätteglad, för de är jättelängesen jag träffade honom så jag har saknat honom massor!

Nu under morgonen har jag o Ciara suttit och övat på "ligg" och "nej". "Sitt" kan hon ju redan, det lärde hon sig utan att vi ens tränat på det, o nu börjar hon lära sig vad ligg betyder också o likaså "nej". Hon är så duktig o lättlärd min vovve!! Helt underbar, hon vill ju verkligen lära sig, hon tycker att det är kul<3


Filmdag.

Idag har jag haft filmkväll med mig själv, eller ja, Ciara har ju också varit med men hon har mest sovit ;) Jag kollade på Baby Blues och på I spit on your grave. Båda två var fett jävla bra o jag rekomenderar dom starkt!

Kan ju börja med att varna känsliga tittare.
Filmen är verklighetsbaserad och handlar om en mamma som får en psykos. Sen tänker jag inte berätta mer, ni får kolla på den själva. Men jag s'ger det igen, känsliga tittare varnas för den är riktigt fruktansvärd!

 Den här är inte verklighetsbaserad, men jag varnar ändå känsliga tittare!
En fruktansvärd, men väldigt sevärd film. Handlar om en författarinna som ska skriva en bok mitt ute i ingenstans. Det händer saker med henne som jag inte skulle önska min värsta ovän, men hennes payback är inte o leka med, men det är helt rätt!

egobilder





Lite ego bilder

Skitdag!

Usch, idag är det blåsigt, regnigt o skitkallt ute, bara 1+ grad står det =/ Så brukar det iof va på våren, de som stör mig mest är att de kommer snöblandat regn ibland också! Det är inte ok!!

Idag kommer min boendestödjare hit igen, vi ska skriva en personlig plan utifrån kartläggningen vi gjorde för ett tag sen. Efter det så ska jag förmodligen hem till mamma o pappa för att träffa min lilla prinsessa <3

Ha en bra dag, så hörs vi senare!

Big Brother.


Hahaha asså Roza i Big brother är ju såå pinsam!! Hon är verkligen på Alla! Jag tycker verkligen synd om hennes familj, dom måste ju skämmas!
Att hon inte skäms över sig själv förstår jag inte, varför i helvete håller hon på så i tv? Fattar hon inte att alla driver med henne?!
Och att hon sen dessutom försöker "dölja" att hon o Nicky har haft sex när det finns kameror i hela huset, deras juckande har visats i tv (vilket hon borde fatta när hon är med i BB).. Hon verkar glömma att det finns ett liv utanför som hon ska komma ut till..


Sen måste jag ju bara skriva att jag älskar Sanna, hon är såå jävla snygg! Att folk skriver att hon är plastik, fejk o har ankläppar är bara löjligt tycker jag, dom är fan bara avundsjuka. Silikontuttar är skitsnyggt, ska man ha stora bröst så tycker jag helt klart att de snyggaste är inplantat:)
"Ankläppar" är också fint tycker jag, iaf om man anser att Sannas läppar är det.

Om hon är strippa på utsidan som rykterna på internet säger spelar fan ingen roll, snygg som fan är hon iaf:) Hoppas hon börjar synas lite mer i BB bara, för hon är tyvärr ganska tråkig i huset.. Det är synd tycker jag:(


Bilder.

Idag har jag varit hemma hos mamma o druckit te med henne o sonya. Sen så övningskörde hon mig hem för att jag skulle tvätta, så det håller jag på med nu.

Idag kom jag ihåg att ta med mig kameran så här kommer lite bilder på ciara:
      

Tisdag.

Bella var inne hos en granne när jag kom till mamma o pappa idag, så jag hann inte umgås så mkt med henne. Imorgon ska hon till sin pappa efter dagis så jag får vänta tills på tors innan jag träffar henne igen.
Jag glömde kameran idag igen.. =/

Att du aldrig kan bestämma dig, var är det du vill egentligen? Vet du ens det själv?
Jag fattar inte hur du kan skylla saker på mig och bli sur för en massa saker som inte ens kommit upp om du inte satt dig i situationen du sitter i. Jag förstår att det är jobbigt, men det är jobbigt för mig också och speciellt när allt jag gör är fel enligt dig!
Ena dan vill du en sak, o nästa vill du helt tvärtom.. Försök att tänka dig in i min situation utan att vända på de så att det ska bli som att jag inte vill vara med dig, för jag vet att du vet mycket väl att jag inte vill nåt annat än o va med dig, o det känns som det är precis det du utnyttjar av nån anledning.
Det är bara idiotiskt o jävligt elakt av dig att säga att jag bara bryr mig om min hund och mitt utseende, du vet att det inte är så och du vet att jag blir jävligt ledsen när du säger sånt!! Och att jag gör allt jag kan för att göra dig irriterad o arg, hur fan kan du säga nåt så idiotiskt?! Skulle jag lägga all min tid o energi på att göra saker bara för att göra dig arg?! Du hör ju själv hur det låter .. skärp dig nu förfan!

Hundskit.

 Jag måste bara skriva om en sak som hände igår, för jag blev så sjukt jävla irriterad över det.
Jag var ute med Ciara, o då kom de en kärringjävel som jobbade på Ljungfälleskolan när jag gick där i 3-6an. Jag hatade henne och var skitelak mot henne, jag fick henne o börja lipa nån gång om jag inte minns fel, så hon tycker nog inte om mig heller speciellt mycket.
I alla fall så bajsade Ciara när hon kom cyklandes förbi. Jag såg att hon vände sig om jättemycket, men jag tänkte inte så mkt över det för det är många som kollar o kommer fram o säger att Ciara är söt o sånt. Men sen så kommer kärringjävlen tillbaka precis när ciara skitit färdigt. Jag håller ju fortfarande på o rumsren-tränar henne så jag brukar ge henne en liten godis varje gång hon bajsar/kissar ute o det var precis vad jag höll på med när surfittan (ursäkta språket) säger "Du tänker väl plocka upp det där efter dig?"
Jag blev så jävla arg att jag höll på att explodera, så jag sa ganska otrevligt tillbka till henne att det ska jag, o hon behöver inte leka hundskitspolis o cykla tillbaka för att säga till mig att plocka upp skiten innan jag ens hunnit få upp en bajspåse. Hon stog verkligen kvar o kollade så att jag skulle plocka upp det också!!! Bara för att hon gjorde de så satte jag mig o lekte med ciara utan att plocka upp skiten tills hon åkte.. jag tänker fan inte plocka upp det när hon står o kollar på som nån jävla fångvakt..
Egentligen borde jag struntat i att plocka upp det bara för att reta henne, men det va precis vid en lågstadieskola så jag gjorde det för barnens skull.

Men helt seriöst, jag vet inte om hon gjorde sådär bara för att hon inte tycker om mig sen jag var taskig mot henne på mellanstadiet eller om hon bara är en bitterfitta. Fast det är hon iof i vilket fall, jag var ju förfan bara ett barn o hon en vuxen männisa som 'r utbildad till att jobba med barn så hon borde ju veta hur barn kan vara?! Jag har haft dåligt samvete för att ja va taskig mot den där idioten, men det har jag fan inte längre, det var rätt åt henne!!
Jag vet att det är många som inte plockar upp skiten efter sina hundar, men man kan ju inte dra alla över en kam för det!! Om hon nu vill vara nån jävla hundskitsvakt så får hon ju vänta med att säga till tills hon ser att man inte plockar upp det!!! Åhh.. jag blir så arg!


8/3 2011.

Till Oona: Ja, mamma gör det. Jag har sagt till soc att dom borde göra hembesök utan att säga till innan, men "det kan dom ju inte göra sålänge det inte är absolut fara för barnet".. =/



Fan va fint väder det är idag! Jag tror att våren är påväg på riktigt nu! :D

Idag kommer min boendestödjare hit o ska hjälpa mig att ringa för o se var i helvete min gode man har tagit vägen. Det är över 6mån sen jag fick det godkännt men det är fortfarande ingen som har hört av sig!
Som det är nu så är det ju min mamma som har hand om min ekonomi, och det funkar väl, men eftersom jag inte är så duktig på att anpassa mina utgifter till min inkomst s¨å blir det en jävla massa onödigt bråk mellan mig o mamma pga mina pengar. Det är typ det enda vi bråkar om, o det är ju jävligt onödigt när jag faktiskt är beviljad en god man..


Jag blir så arg!

Jag glömde kameran hos mamma o pappa igår, men ja ska frsöka komma ihåg att ta den idag :P

Fan vad jag blev arg igår när bella berättade om sin helg hos sin pappa. Först berättade hon om att dom varit på 3D bio, nån ny barnfilm o det hade hon tyckt var jättekul, s¨det var ju jättebra. Men sen berättade hon att hon inte hade ätit något på hela dagen, "därför att pappa inte hade nån mat hemma"!!!
Jag vet att man inte alltid ska lita till 100% på vad barn säger, men mamma hade frågat Max när han var o lämnade bella om hon hade ätit nåt och Sonya berättae att man verkligen hade sett hur han ljög.. Sen så hade mamma varit tvungen att låna ut deras bilstol till max i fredags, för han hade en BEBISBARNSTOL som han hade tänkt sätta bella i!!
Jag blir så jävla arg, ska han ha henne så är det fan hans jävla ansvar att se till att ha mat hemma och att bella äter även om hon kanske skulle bråka om det. Hon är bara 4 år och förstår inte att man måste äta, det är hans ansvar!!! Och alla barn har rätt att åka bil säkert, har han ingen barnstol så få han väl förfan gå eller ta bussen!!

Men man kan inte göra så mkt, han har ju lyckats manipulera soc precis som han gör med alla andra tills de lär känna honom på riktigt.. och jag sa ändå till dom innan dom pratade med honom att tänka på att han är en jävel på att manipulare folk, men det glömde dom väl.. idioter.

Fiiint väder!

Idag är jag seeeg. Men det är fint väder iaf så då är det ju nästan omöjligt att sitta inne o glo. Jag o Ciara har varit ute massor idag, hon njuter också av solen. Hon lägger sig o solar typ, haha :P
Hon är jätteduktig med att kissa o bajsa ute, imorse var det bara 2 kissbölar i sovrumet o när vi kom ut så både kissade o bajsade hon!

Vi ska till mamma o pappa om en stund, för bella kommer hem idag:D Åh, vad jag har saknat henne nu i helgen! Min kamera är där också, så ikväll kommer det nog lite bilder =)

Lördag.

Sitter hemma hos mamma o pappa o funderar på vad vi ska äta. Ciara ligger o sover och Bella är hos sin pappa. Efter vi har ätit så ska jag nog hem o bara ta det jäävligt lugnt :) Skriver mer senare!

Boendestöd.

Fan alltså, att jag alltis ska fastna framför datorn!! Nu måste jag göra mig iordning för kl 15 kommer min boendestödjare. Vi ska göra typ en kartläggning för o se vad jag behöver hjälp med. Det är tur att de finns sånt, eftersom att jag får hjärnsläpp såfort jag ska berätta nåt som handlar om mig själv.. de är konstigt egentligen, för jag är ju jävligt duktig på att prata annars, mitt problem är ju egentligen att sluta prata haha ;)

Nä, först en cigg o sen göra mig iorndning! Vi hörs senare=)


Onsdag.

Oona skrev: Jättesöt valp - hur gammal är hon och vad är det för ras? Vad har du för träningsplaner med henne? Själv tränar jag agility med mina, samt lägger spår och har testat lite olika grejer. Men mina är inte bruksraser så de kräver inte så mkt träning på det sättet, men det är kul att testa lite olika grejer och se vad de går för samt att det är nyttigt för deras utveckling.
Lycka till och njut av valptiden!
Svar: Tack, visst är hon! :) Det är en amstaff blandras, 75% amstaff och 25% old english bulldog och hon är 9 veckor. :)
Jag vet inte ritkigt än, jag ska gå en valpkurs med henne först och främst o sen så får vi se. Agility verkar roligt för både hunden och ägaren, så det är mycket möjligt att vi provar på det.
Tack så mkt, det ska jag göra!



Nu ska jag o Ciara snart ner till stan för att köpa en trimmer till Dhannie. Sist vi åkte buss (på hemvägen efter att jag hämtat henne) så spydde hon ner hela mig. Men hon har åkt bil ett par ggr efter det och det har gått jättebra, så förhoppningsvis var det bara oro/rädsla när hon spydde, så det går nog bra idag:)

slappdag.

Usch va trött jag är idag. Jag o matilda satt o pratade o drack lite vin, o helt plötsligt va klockan fan 5!! Tiden går jävligt snabbt när man har roligt.

Jag skulle egentligen åkt till stan idag för att köpa en trimmer till Dhannie, men jag orkar fan inte så ja gör det imorgon istället. Idag får bli en slappdag:)


Matilda o jag på öland, 2005.


RSS 2.0